Новото време (№4 в бюлетината)

Новото време

Новото време е партия, основана през 2004 г. от група депутати, отделили се от парламентарната група на НДСВ. Председател на партията тогава става Емил Кошлуков.

Партията е продължител на т.нар. група за натиск „Новото време“, учредена през 1999 г. от Тончо Токмакчиев, Мирослав Севлиевски, Жоро Торнев, Емил Кошлуков, Камен Воденичаров, Дони, Стелиян Стойчев, Красен Кралев и др.

За парламентарните избори през 2005 г. пропада идеята за общи листи с НДСВ и ДПС и партията се явява самостоятелно, получавайки 2,95% (107758 гласа), което я оставя извън парламента.

На парламентарните избори през 2009 г. „Новото време“ се явява съвместно с „ЛИДЕР“ (под това име), но формацията отново остава извън Народното събрание с 3,3% дял от гласовете (137684 гласа).

Партията не взе участие в изборите през май 2013 г., нито за Европейски парламент през 2014 г.

Акценти в програмата на „Новото време“ са нова политическа и икономическа инфраструктура на България, повече гражданско участие в политиката и мажоритарно начало в изборите, ясни отношения пари – политика, нова политика за българите в чужбина, защита на авторитета на Българската православна църква и свобода на всички вероизповедания.

Платформата на „Новото време“ може да видите тук!

Официален сайт на партията – novotovreme.bg.

Листите на партията по райони:

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *